Close

Hrvatska volontira - prva akcija LVC-a

Hrvatska mreža volonterskih centara organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!
„Hrvatska volontira“ ove se godine održava od 16. do 21. svibnja 2016. kako bismo istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.
Uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Volonteri Lokalnog volonterskog centra Zvono odradili su prvu volontersku akciju u sklopu manifestacije “Hrvatska volontira”! Na akciji je sudjelovalo više od 15 volontera, a sudjelovali su u uređenju dva dječja igrališta u Belišću. Volonteri su svojim angažmanom na ovaj način doprinijeli poboljšanju kvalitete života šire zajednice.

Tijekom manifestacije “Hrvatska volontira” volonteri LVC-a Zvono uključit će se i u organizaciju Festivala alternativnih oblika rehabilitacije “Zvoni Zvono” koji će se održati od 19. – 21. svibnja 2016. Volonteri će sudjelovati u pripremi, organizaciji i provebi radionica za više od 300 djece i mladih.

Skip to content