Close

Filip&Anika za Zvono

Na slavonski planinarski put i vrlo zahtjevnu dugu rutu (ruta obilazi Požešku dolinu i prelazi preko Papuka, Krndije, Psunja i Dilj-gore), što će trajati punih 14 dana, Filip je krenuo proteklog vikenda iz planinarske kuće Borovik.

Filip je iznimno optimističan, unatoč vremenskoj prognozi koja je uglavnom najavljivala kišu i hladne dane, a on većim dijelom puta prolazi kroz šumske predjele. Kao dugogodišnjem iskusnom planinaru, koji je dosad prošao Velebit i mnoge druge domaće planinske vrhunce, kaže da mu je želja bila obići i svoju Slavoniju.

” Plan za putovanje skrojen je, a u slučaju da planinarski domovi ne budu otvoreni, sa sobom nosim šatorsko krilo i vreću za spavanje. Društvo na putu pravit će mi moj pas, mađarska vižla Anika, a za svaki dan napravio sam plan ovisno o terenu kojim ću prolaziti. Prvog dana to je pješačenje oko 4,5 sata za zagrijavanje, ima dana kada sam si zacrtao prelazak i do 35 kilometara, no prosječno ću dnevno prelaziti između 27 i 28 kilometara kako bih u 14 dana prešao željenih 320 kilometara.”

 

Izvor: Glas Slavonije

 

 

Skip to content