Close

EU info dan posvećen poduzetništvu

U petak, 5. svibnja 2017. u Hrvatskoj gospodarskoj komori, u Slavonskom Brodu održan je EU info dan posvećen poduzetništvu. Događanje su organizirali Europe Direct Slavonski Brod (EDIC Slavonski Brod) koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod, Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Slavonski Brod, Odjel za gospodarstvo BPŽ-a, Odjel za razvoj i europske integracije BPŽ-a i CTR – razvojna agencija BPŽ-a.

U uvodnom dijelu događanja sudionike su pozdravili organizatori EU info dana – Božica Sedlić iz EDIC-a Slavonski Brod i Stjepan Bošnjaković iz Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije..
O Planu ulaganja za Europu – širi kontekst, govorila je Manica Hauptman, ekonomska savjetnica iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. O ulozi i povezanosti Europske investicijske banke s Planom ulaganja govorio je Anton Kovačev, voditelj EIB-a.

O ESIF zajmovima i otvorenim natječajima iz ESI fondova govorio je Domagoj Miljković iz CTR-a – razvojne agencije BPŽ-a.

Mogućnosti financiranja putem Hrvatske banke za obnovu i razvoj predstavio je Boris Čagalj, voditelj područnog Ureda za Slavoniju i Baranju Sektor kreditiranja.
U dijelu programa pod nazivom „Budućnost poduzetništva – poduzetništvo koje brine o zajednici“ o zadrugama i društvenim poduzećima govorila je Mira Anić iz Udruge Zvono.

Primjere dobre prakse socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj predstavila je Božica Sedlić iz EDIC-a Slavonski Brod.

Djelovanje i rad socijalne zadruge MIVA ART iz Belišća predstavila je Anita Andrašek-Mihaljević iz Udruge Zvono Belišće.

Prezentacije:

Plan ulaganja za EU – Manica Hauptman, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj

EIB i Plan ulaganja za EU – Anton Kovačev, Europska investicijska banka u Hrvatskoj

ESIF fondovi i aktualni natječaji iz EU fondova –mogućnosti za poduzetnike – Domagoj Miljković, CTR

Financiranje EU projekata i HBOR – Boris Čagalj, HBOR, Područni ured za Slavoniju i Baranju, Osijek

Budućnost poduzetništva – poduzetništvo koje brine o zajednici, Mira Anić, Zvono, Belišće

Primjeri dobre prakse socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj – Božica Sedlić, EDIC Slavonski Brod

Socijalna zadruga MIVA ART – Anita Andrašek-Mihaljević, Belišće

Skip to content