Close

Dodijeljena 3. Volonterska nagrada grada Belišća

U subotu, 2. prosinca 2017. dodijeljena je 3. Volonterska nagrada grada Belišća. Nagradu dodjeljuju Lokalni volonterski centar Zvono i Grad Belišće i to u tri kategorije.

Svečanom dodjelom ova nagrade obilježen je Međunarodni dan volontera te Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Nagrade su dodijeljene u tri kategorije i to:

  • Volonterski angažman pojedinca
  • Organizacija koja potiče volonterstvo
  • Doprinos razvoju školskog volontiranja.

Volonterske nagrade poticaj su za daljnje sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice, za razvoj kvalitetnih volonterskih programa, za suradnju, solidarnost, toleranciju i međusobno uvažavanje te razvoj socijalne inkluzije. Dobitnici nagrada, ali i svi nominirani pojedinci i organizacije svojim su angažmanom doprinijeli razvoju svoje zajednice te su utjecali na promjene. Oni su primjer dobre prakse i poticaj drugima za uključivanje u volonterske aktivnosti. Volonterska nagrada izraz je zahvalnosti Lokalnog volonterskog centra i Grada Belišća na uloženom trudu, znanjima, vještinama te na vremenu i strpljenju vrijednih volontera i njihovih organizacija. Volonteri su svojim aktivnostima aktivno sudjelovali u razvoju i kreiranju inkluzivne zajednice koja potiče i promovira volonterstvo.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su:

  1. Igor Gubić u kategoriji volonterski angažman pojedinca. Igor aktivno sudjeluje u organizaciji kulturnih i sportskih manifestacija, posebno je aktivan u organizaciji sadržaja za mlade. Uvijek je spreman pomoći, širi pozitivnu energiju, ističe se njegova kreativnost u rješavanju problema, a svojom energijom motivira i druge na sudjelovanje u različitim aktivnostima u zajednici.
  2. Socijalna samoposluga Belišće u kategoriji organizacija koja potiče volonterstvo. Socijalna samoposluga Belišće organizacija je koja tijekom cijele godine uključuje volontere u svoj rad. Važan posao brige za socijalno ugrožene sugrađane ne bi bio moguć bez podrške volontera, a upravo Socijalna samoposluga u svoj rad uključuje volontere iz različitih skupina društva. Upravo je ovo primjer dobre prakse uključivanja volontera iz marginaliziranih skupina društva. U Socijalnoj samoposluzi volontiranju i osobe s intelektualnim teškoćama kroz program inkluzivnog volontiranja.
  3. Karmen Soldo – Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće u kategoriji doprinos razvoju školskog volontiranja. Učiteljica Karmen Soldo već od prvog razreda osnovne škole učenike uči toleranciji, međusobnom uvažavanju, solidarnosti i suradnji. Kroz aktivnosti s učenicima organizira velik broj humanitarnih akcija, potiče učenike na međusobno pomaganje, radi na rješavanju problema u lokalnoj zajednici te uči naše najmlađe aktivnom sudjelovanju u životu lokalne zajednice.

 

Osim nagrađenih volontera, priznanja za volonterski doprinos ove godine primili su i gospođa Zdenka Rakić, aktivna članica udruge Sv. Vinko Paulski koja dugi niz godina volontira, pruža podršku socijalno ugroženima i aktivno se uključuje u život lokalne zajednice. Priznanje je primila i Sanela Srđenović, volonterka Socijalne samoposluge Belišće za trud i rad tijekom cijele godine, za svu pomoć i podršku koju je pružila u organizaciji i pripremi za kvalitetan rad Socijalne samoposluge. Priznanje za razvoj volonterstva i poticanje na volonterske aktivnosti primila je i udruga Karašicka Republika koja je u vrlo kratkom vremenu uspjela potaknuti brojne mlade na volontiranje i aktivno uključivanje u rješavanje problema u lokalnoj zajednici.

Udruga Zvono tijekom svečanosti zahvalila je i velikom broju svojih volontera koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme, trud i znanja kako bi pružali podršku u provedbi svih programa koje Zvono provodi.

Lokalni volonterski centar i udruga Zvono ponosni su na sve volontere i organizacije koje iz godine u godinu sve više doprinose razvoju lokalne zajednice.

Svima želimo vrlo uspješnu sljedeću volontersku godinu, puno volonterskih sati i lijepe promjene u zajedni

Skip to content