Close

DODIJELJENA 2. VOLONTERSKA NAGRADA GRADA BELIŠĆA

U ponedjeljak, 5. prosinca Lokalni volonterski centar Zvono, Grad Belišće i Mreža udruga grada Belišća – Belnet svečano su obilježili Međunarodni dan volontera i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Kroz zajedničko druženje na poljoprivrednom gospodarstvu udruge Zvono – Citadela, dodijeljene su i volonterske nagrade u tri kategorije.

Volonterske nagrade poticaj su za daljnje sudjelovanje u razvoju lokalne zajednice, za razvoj kvalitetnih volonterskih programa, za suradnju, solidarnost, toleranciju i međusobno uvažavanje te za razvoj socijalne inkluzije. Dobitnici nagrada svojim su angažmanom doprinijeli razvoju svoje zajednice i utjecali su na promjene te su primjer dobre prakse i poticaj drugima za uključivanje u volonterske aktivnosti. Volonterska nagrada izraz je zahvalnosti Lokalnog volonterskog centra Zvono i Grada Belišća na svom uloženom trudu, znanjima, vještinama te na svom vremenu i strpljenju vrijednih volontera i njihovih organizacija. Ovi su volonteri svojim aktivnostima aktivno sudjelovali u razvoju i kreiranju inkluzivne zajednice koja potiče i promovira volonterstvo.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su

  1. Adrian Grgurić u kategoriji volonterski angažman pojedinca. Adrian je volonter Socijalne samoposluge koja ga je i nominirala za volontersku nagradu. On je predan, vrijedan i pouzdan volonter koji je svoje vještine usmjerio u pomaganje drugima kroz program inkluzivnog volontiranja.

dodjela-nagrade_1

2. Vatrogasna zajednica grada Belišća u kategoriji organizacija koja potiče volonterstvo. Članovi Vatrogasne zajednice grada Belišća svojim su stalnim aktivnostima u lokalnoj zajednici zaslužili i mnogo više od volonterske nagrade. Oni su uvijek spremni na pomoć, suradnju i podršku u različitim okolnostima. Sudjeluju u organizaciji i provedbi manifestacija u gradu Belišću, rade s djecom i mladima i kroz svoje aktivnosti promiču volonterstvo na razini grada.

dodjela-nagrade_3

3. Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo u kategoriji doprinos razvoju školskog volontiranja. Školski volonterski klub OŠ Valpovo cijelu je godinu vrijedno radio za dobrobit lokalne zajednice. Sudjelovali su u brojnim volonterskim aktivnostima, a u radu kluba sudjelovalo je 15 učenika s više od 500 volonterskih sati.

dodjela-nagrade_2

Lokalni volonterski centar ponosan je na sve nominirane volontere i organizacije koje su trude doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

 

dodjela-nagrade_5

Skip to content