Close

Aktivnosti kroz projekt "Akademija medijske pismenosti"

U sklopu projekta „Akademija medijske pismenosti“ koju od 1. srpnja 2022. godine provodi Inkluzivna kuća Zvono Belišće, a koji traje do 30. lipnja 2023. godine, do sada je održano trinaest radionica s područja digitalne tehnologije za osobe s teškoćama u razvoju. Radionice su provodili mladi volonteri, a na svakoj od njih je sudjelovalo desetak osoba s teškoćama u razvoju. Teme radionica bile su raznovrsne, a to su: Mediji – što su mediji, vrste medija, iskustva korisnika s medijima, Mediji, osjeti i percepcija, Mediji i emocije, Upoznavanje s informatičkom tehnologijom – Laptopi, Tableti, Pravila korištenja medija i tehnologije, Opasnosti na internetu, Dobre navike korištenja Interneta i Ponavljanje i vježbe korištenja tehnologije – Fotoaparat, laptop, tablet; vježbe u MS Office-u. Korisnicima su  radionice bile vrlo zanimljive te su usvojili nove vještine i znanja o informacijskim tehnologijama.

Mentorica Katarina Bulut Čolaković, koja tijekom projekta pruža podršku volonterima, provela je sljedeće aktivnosti: Edukacija za volontere na temu „Upoznavanje sa specifičnostima i načinom rada s  OSI- Rad s osobama s teškoćama u razvoju“ , Radionica o komunikacijskim vještinama, Radionica socijalnih i emocionalnih kompetencija, Konzultacije s volonterima (povratne informacije i provedbi radionica) i Ponavljanje osnovnih informatičkih pojmova (priprema za provedbu buduće aktivnosti) te je na taj način pomogla mladim volonterima u što boljoj provedbi projekta i što boljoj suradnji s korisnicima.

Kroz sljedeće razdoblje provodit će se i dalje radionice na kojima će se korisnici naučiti služiti laptopom, računalom i tabletom, koristiti programe za puštanje glazbe, igrati edukativne igre putem različitih platformi, sigurno služiti Internetom te upoznati film kao medij kroz gledanje i prepričavanje sadržaja odgledanih filmova.

Projekt financira Europska unija, a provodi se uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU.

Stajališta izražena u objavi odražavaju isključivo stajalište Inkluzivne kuće Zvono te Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u istoj sadržane.

 

Skip to content