Akademija medijske pismenosti

Inkluzivna kuća Zvono 1. srpnja 2022. godine započela je s projektom pod nazivom „Akademija medijske pismenosti“. U njega će biti uključeni mladi volonteri koji će održavati radionice  s područja digitalne tehnologije osobama s teškoćama u razvoju.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Provedbom projekta želi se osobama s teškoćama u razvoju, koje spadaju u skupinu osoba s manje mogućnosti, pružiti prilika za educiranje i upoznavanje s informacijskom tehnologijom, pružiti prilika za ostvarivanjem medijske pismenosti u skladu s njihovim sposobnostima. Radionice će obuhvaćati teme iz osnova medijske pismenosti, teme o medijima, sigurnom ponašanju na internetu, praktičnih vježbi korištenja digitalnih alata itd.

Oprema kojom će se opremiti poludnevni boravak Udruge i koja će se koristiti za provedbu ovih aktivnosti kasnije će služiti za provedbu radionica Inkluzivne kuće Zvono, koja nema opremu za informatičke radionice s korisnicima koji svakodnevno dolaze u poludnevni boravak udruge, a bit će dostupna i drugim udrugama s područja Belišća i Valpova.

Po završetku projekta volonteri će primiti Youthpass potvrdu za sljedeće kompetencije koje će steći tijekom provedbe projekta:  1. Komunikacija na materinskom jeziku, 2.  Digitalna kompetencija ,3. Socijalne i građanske kompetencije , 4 . Osjećaj za inicijativu i poduzetništvo .

Projekt traje 12. mjeseci, odnosno do  30. lipnja 2023. godine.

Stajališta izražena u objavi odražavaju isključivo stajalište Inkluzivne kuće Zvono te Komisija nije odgovorna za uporabu informacija koje su u istoj sadržane.