Close
MivaArt 2

Započele aktivnosti projekta Mivaart 2

Socijalna zadruga Miva art nastavlja s provedbom projekta pod nazivom Miva art 2. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 706.263,99 kuna. Upravljačko tijelo provedbe projekta je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dok je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva posredničko tijelo razine 2 i pratit će provedbu projekta. Cilj projekta Miva art 2 je ojačati kapacitete socijalne zadruge i razviti nove modele socijalnog poduzetništva u skladu s resursima regije. Specifični ciljevi su jačanje ljudskih kapaciteta za vođenje zadruge, osposobljavanje i unaprjeđenje vještina osoba u nepovoljnom položaju te poboljšanje poslovanja zadruge s ciljem održivosti. Ciljane skupine projekta su osobe s invaliditetom, zadrugari i mladi nezaposleni.

1. rujna zaposleni su radni asistenti za permakulturnog vrtlara, domara, palačinka majstora, lutkara i pomoćnog pčelara. Radni asistenti će proći edukaciju za rad s osobama s invaliditetom koju će provesti rehabilitatorica Tena Anić. Nakon edukacije radni asistenti uz mentorstvo stručnjaka za svako područje započet će sa osposobljavanjem 20 nezaposlenih osoba s invaliditetom ili sa  završenim pomoćnim zanimanjem. Ovim putem molimo osobe s invaliditetom da se uključe ako žele proći volontersku praksu i dobiti početna znanja za zanimanja permakulturni vrtlar, domar, palačinka majstor, lutkar i pomoćni pčelar. Svi zainteresirani mogu se javiti svaki dan u Udrugu Zvono od 7 do 15 sati.

U svrhu osnaživanja kapaciteta društvenih poduzetnika kroz projekt Miva art 2 provest će se i edukacije društvenih poduzetnika o vještinama upravljanja i poslovanja. Edukaciju će provesti Udruga Slap  kroz listopad i studeni i ukoliko ima zainteresiranih društvenih poduzetnika ili onih koji se žele baviti društveno odgovornim poslovanjem a nemaju vještine upravljanja neka nam se jave. Broj mjesta je ograničen na 10 te se prijavite što prije.

Tvrtka Recupero iz Osijeka provest će istraživanje tržišta za zadrugu  nakon čega će usljedit kreiranje novog vizualnog identiteta i pokretanje internet trgovine. S obzirom na male količine i specifičnost naših proizvoda, smatramo da je prodaja putem internt trgovine najbolje riješenje. Također, u tijeku je istraživanje tržišta i nabava opreme i materijala potrebnih za osposobljavanje osoba s invaliditetom za zanimanja permakulturni vrtlar, domar, palačinka majstor, lutkar i pomoćni pčelar.

Kako bi poslovanje socijalne zadruge Miva art bilo što uspješnije izradit će se i novi strateški plan koji će izraditi Modra nit iz Osijeka. Projektom Miva art želimo osnažiti ljudske resurse koji će svojim znanjem i vještinama stvoriti dobre temelje za kvalitetnu i samoodrživu društvenu zadrugu koja generira profit i koristi ga za dobrobit marginaliziranih društvenih skupina te razvoj lokalne zajednice u cjelini.
Pozivamo vaše slušatelje da i dalje prate rad naše zadruge.

Skip to content