Close

2.dan Festivala bundeva

Subotu, 8. listopada 2016.godine obilježio je tradicionalni sajam domaćih proizvoda na kojem je ove godine sudjelovalo više od 40 izlagača. Sudionici su Belišćanim predstavili svoje proizvode od bundeve, ali i druge domaće proizvode. Djeci i mladima bili su pripremljeni različiti sadržaji – kruh na plotni, radionica rezbarenja, eko vrtuljak, jahanje konja, ali i oslikavanje lica u Jesenkinoj kućici. Kao i svake godine, najmlađima su svoje vještine predstavili i izviđači iz Izviđačkog odreda Iovallios Valpovo.
Za sve posjetitelje ručak su pripremali članovi udruge Kotličari Belišće, a ujedno su održali i prvu radionicu pod nazivom „Mala škola kuhanja“.
U provedbi i organizaciji Festivala sudjelovali su i volonteri Lokalnog volonterskog centra koji su doprinijeli kvaliteti Festivala i to sa oko 300 volonterskih sati. U organizaciju se uključila i Turistička zajednica grada Belišća i svojom podrškom pridonijela organizaciji 10. Festivala bundeva koji je bio najposjećeniji do sada, a postao je poznat i u cijeloj Hrvatskoj.
Udruga Zvono i LVC se zahvaljuju svima na doprinosu i na sudjelovanju na 10. Festivalu bundeva!

Skip to content