100 litara sosa od rajčice

Unatoč sušnoj godini prinosi na Citadeli ugodno su iznenadili djelatnike, ali i šetače koji u posljednje vrijeme  rado obilaze ovu malu oazu zelenila. Uz začinsko je bilje ostalo mjesta i za sadnju nekih vrsta povrća što se pokazalo kao dobra odluka jer je iz vrta ubrano na desetke kilograma crvene, zdrave rajčice koja je nakon branja, pretvorena u ukusan sos od rajčice i na ovaj način spremljena za zimu.

Osim rajčice dobro je rodila paprika, blitva, mrkva, peršin i krastavci, a  različite vrste tikvica i bundeva svojim su oblicima, ali i veličinom posebno obradovali Zvonaše. Vrijednost ubranih i spremljenih plodova garantirana je dobrom i odmornom zemljom, ručno obrađenom i bez tretiranja pesticidima. Ekološki će način proizvodnje i nadalje ostati prioritet udruge, a za vjerovati je kako će baš zbog toga proizvodi nastali na Citadeli jednoga dana biti dobro primljeni i na tržištu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.