Close

Sastanak Hrvatske mreže volonterskih centara!

Predstavnice Lokalnog volonterskog centra Zvono u četvrtak, 12. studenog sudjelovale su na sastanku Hrvatske mreže volonterskih centara u Zagrebu.
Sastali su se regionalni volonterski centri – osnivači HMVC-a i čak 19 lokalnih volonterskih centara iz cijele Hrvatske, a na sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih.
Osnivači HMVC-a ostalim su sudionicima predstavili dosadašnja postignuća mreže, ali i planove za budućnost, trendove u razvoju volonterizma u svijetu i Europi. Razgovaralo se o standardima kvalitete volonterskih centara, a sudionici su imali priliku istaknuti svoje mišljenje i baviti se pitanjima educiranja javnosti o volonterizmu, pitanjima podrške koja se očekuje od HMVC-a te su imali priliku i razgovarati o mogućim zabrinutostima u razvoju volonterizma.
Nakon zajedničkog sastanka sa 19 lokalnih volonterskih centara, sastale su se punopravne i pridružene članice HMVC-a te se razgovaralo o daljnjem razvoju vololnterizma, smjernicama za budućnost, volonterskim programima i njihovoj održivosti, a poseban se naglasak stavio na razgovor o standardima kvalitete za volonterske centre.
Na sastanku članica HMVC-a sudjelovale su i predstavnice Lokalnog volonterskog centra Zvono kao punopravne članice mreže.
Skip to content