Close

RADIONICE PO ŠKOLAMA NA TEMU „Osnivanje volonterskih klubova“

Zaposlenice Lokalnog volonterskog centra Zvono tijekom listopada i studenog 2014.godine nastavljaju provođenje aktivnosti usmjerene na programe za učenike osnovnih i srednjih škola kroz koje će se omogućiti bolja međugeneracijska komunikacija, uključivanje učenika u život lokalne zajednice, povećanje prilika za utjecaj na formiranje lokalnih politika te primjena stečenih kompetencija u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju.

U 18 razreda osnovnih škola u Belišću, Veliškovcima, Valpovu, Bizovcu i Petrijevcima te u Srednjoj školi Valpovo održane su radionice gdje su učenici pokazali svoje znanje o osnovnim značajkama volonterstva te su iznijeli svoje stavove, mišljenje i ideje o tome kako zamišljaju osnivanje i funkcioniranje volonterskih klubova u svojim školama, tko bi ih trebao voditi, kojim će se aktivnostima baviti i koja će uloga kluba biti u školi.

Učenicima je ukazano na potrebu uključivanja djece s poteškoćama u različite volonterske akcije i na njihov doprinos u pružanju pomoći drugim osobama u potrebi. S obzirom da su mladi jako aktivni u društvenim mrežama pružena im je mogućnost da svoj volonterski angažman objave i putem interneta u novoj burzi volonterskog rada koja je u izradi i bit će postavljena na stranici Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Učenici su pokazali zavidnu razinu znanja o značajkama volonterskog angažmana, puno učenika je već sada aktivno i sudjeluju u različitim programima pomoći, ali se i kod većine učenika pokazala želja za sudjelovanjem u volonterskim akcijama kluba u svojoj školi.

Skip to content