Close

Povelja o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem

Predstavnici Udruge Zvono – Lokalnog volonterskog centra Zvono su u petak, 4.rujna sudjelovali na konferenciji na temu povelje o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem.
Nakon konferencije 23 poslodavca, uključujući i udrugu Zvono potpisalo je Povelju o priznavanju kompetencija stečenim volontiranjem te su na taj način izrazili spremnost priznavanja i vrednovanja kompetencija stečenih volontiranjem prilikom zapošljavanja.
Povelja je inovativni instrument kojim se potiče vrednovanje volonterskog iskustva prilikom novih zapošljavanja te se potiče volontiranje unutar tvrtke ili organizacije. Na konferenciji su predstavljeni primjeri dobre prakse korporativnog volontiranja te priznavanja kompetencija stečenih volontiranjem.

Potpisivanjem povelje poslodavci priznaju znanja, vještine i stavove koje su voloteri stekli u svom volonterskom iskustvu, a vrlo ih je teško razviti formalnim obrazovanjem. Na taj način pridaje se važnost talentima koji često nisu istaknuti u tradicionalnim životopisima i ne dolaze do izražaja na razgovorima ta posao. Poslodavci na ovaj način potiču volontiranje svojih zaposlenika, brinu o svojoj zajednici i stvaraju poticajno radno okruženje.

Potpisivanje Povelje se nastavlja na internetskoj stranici http://povelja.hr kako bi svi zainteresirani mogli potpisati Povelju i na taj način dati potporu volonterizmu.

Skip to content