Close

Otvorenje novih prostorija Lokalnog volonterskog centra Zvono

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“ provodi projekt Volunteer New Deal koji sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala te Ured Vlade RH za udruge. Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.371,38 eura, Europska unija sufinancira u iznosu od 101.966,60 eura,a Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge u iznosu od 7.128,19 eura.

U ponedjeljak 01. prosinca 2014. godine uz prisustvo partnera, suradnika, organizacija civilnog društva i volontera svečano su otvorene nove prostorije i ured Lokalnog volonterskog centra Zvono. Grad Belišće kao partner u projektu ustupio je za potrebe projekta prostor na korištenje. Multifunkcionalan prostor omogućit će svim zainteresiranim da lako dođu do informacija i kvalitetne podrške kod volontiranja i uključivanja volontera u svoje organizacije. Organizacijama civilnog društva omogućit će se lakša dostupnost informacijama, edukacijskim programima za volontiranje i drugim sadržajima koji će organizirati u prostoru ( izložbe, prezentacije, okrugli stolovi, tribine i dr. što će organizirati OCD-i grada Belišća).

Na početku otvaranja goste je pozdravila predsjednica udruge Zvono Mira Anić koja je ukratko predstavila rad udruge. Voditeljica projekta Volunteer New Deal Nada Velte predstavila je projekt i aktivnosti koje su se do sada provele te aktivnosti koje se planiraju provesti u nastavku projekta.

Voditeljica projekta „Zrno2“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Sanja Kurdija predstavila je rad Lokalnog volonterskog centra Zvono, te projekt Klub za mlade „Garaža“ koji također financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Na kraju formalnog dijela dogradonačelnik Domagoj Varžić simboličnim rukovanjem s predsjednicom Mirom Anić otvorio je nove prostorije.

Nakon formalnog dijela uzvanici su se nastavili družiti uz delicije koje su pripremili predstavnice udruge Zvono.

Skip to content