Close

ODRŽANA PREMIJERA MJUZIKLA „IŠARANA PRIČA“

U srijedu, 18. svibnja 2016.godine održana je premijera mjuzikla pod nazivom „Išarana priča“ u prostorijama Centra za kulturu S.Romberg u Belišću, koji se provodi u sklopu projekta Mi svijetlimo. Projekt „Mi svijetlimo“ od 1. listopada 2015. godine provodi Udruga „Zvono“ u partnerstvu s OŠ M. P. Katančića Valpovo, a financira ga Ministarstvo obrazovanja, znanosti i športa.
Svojom nazočnošću mjuzikl je uveličala i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, te ravnatelj Osnovne škole I.Kukuljevića Belišće Darko Kovač.
Mjuzikl govori o osnaživanju ugroženih skupina (djece i mladih s poteškoćama, Roma i djece iz depriviranih obitelji) i borbi protiv društvenih nejednakosti, siromaštva i isključenosti kroz izvaninstitucionalne oblike odgoja i obrazovanja.
Probe za mjuzikl održavaju se još od studenog prošle godine: pjevačke vježbe vodile su prof. Ana Bučanac-Marković, Romana Borš-Mačak i Tihana Ivanković, nastavnice pri Glazbenoj školi Belišće i Valpovo, dok su glumačke i plesne vježbe vodile Mira Sekereš iz plesnog studija „Shine“ u Osijeku te glumica Jasna Komendanović.
Mjuzikl će se održavati i u Valpovu 23.svibnja 2016. u Centru kulture M.P.Katančića s početkom u 12:30 sati.

Skip to content