Close

Volonteri

Udruga Zvono odlukom agencije za mobilnost i programe EU dobila je akreditaciju za volontere za 2011. kojom se odobravaju aktivnosti slanja volontera u okviru europske volonterske službe.

Volonteri, osim što svakodnevno u poslijepodnevnim satima, prema mogućnostima, sudjeluju u redovitom programu Udruge pomažu i kod uređenja Citadele. Podsjetimo, Citadela je projekt udruge Zvono pokrenut 2007. godine. Prostorije koje se nalaze u neposrednoj blizini Ribičkog doma, udruga Zvono dobila je u koncesiju od Hrvatskih šuma. Nakon uređenja prostorija i okoliša ovaj će prostor služiti kao kamp za mlade.
Tijekom ljetnih mjeseci na Citadeli se odvijaju ljetne radionice pod vodstvom volontera. Pomažu korisnicima usvojiti nova znanja, steći nove vještine, a istovremeno uživaju u lijepom okolišu.
Njihov rad prepoznat je i na višoj instanci te je udruga Zvono 2010. godine dobila regionalnu nagradu za promicanje volonterskog rada, a vrhunac postignuća bila je državna nagrada za promicanje volonterizma. Nagradu je Miri Anić, predsjednici Udruge uručila Jadranka Kosor, tadašnja premijerka Republike Hrvatske. Volontersku nagradu za naj volontera za 2013. godinu koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek dobila je naša dugogodišnja volonterka Tena Anić.

Skip to content