Nastavak projekta "ZRNO"

Lokalni volonterski centar Zvono od 1. kolovoza 2014.godine nastavlja provođenje projekta pod nazivom ZRNO 2 kojeg  sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a koji je započet prošle godine.

Nositelj projekta ZRNO 2 je Udruga „Zvono“- Lokalni volonterski centar, a partneri u projektu su Grad Belišće, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće i Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo. Projektne aktivnosti provodit će se zaključno s 31. srpnja 2015.godine.

Opći cilj predloženog projekta Zrno 2 je  organizirati aktivnosti usmjerene na programe za  učenike osnovnih i srednjih škola kroz koje će se omogućiti bolja međugeneracijska komunikacija, uključivanje u život lokalne zajednice, povećati prilike za utjecaj na formiranje lokalnih politika te stečene kompetencije primijeniti u daljnjem obrazovanju i zapošljavanju.

S obzirom da su prošlogodišnje aktivnosti bile usmjerene na promoviranje volonterstva i edukaciju djece u ruralnoj sredini gradova Belišća i Valpova (područne osnovne škole i osnovne škole u manjim mjestima), nastavkom projekta ćemo na praktičan način oplemeniti njihove dosadašnje spoznaje te omogućiti provođenje volonterskih programa.

ZRNO 2 će u svojoj provedbi obuhvatiti sljedeće aktivnosti:

– Ažuriranje i nadopunjavanje  baze podataka volontera i baze podataka organizacija u LVC Zvono

– Pokretanje burze informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada

– Osnivanje volonterskih klubova u  osnovnim školama i srednjoj školi

– Djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi uključiti u volonterske aktivnosti za lokalnu zajednicu kroz novoformirane volonterske programe

– Inkluzivne volonterske timove uključivati u programe volontiranja

– Utemeljiti godišnju nagradu za volontere

– Osiguranje redovnog rada LVC-a (edukacije, sudjelovanja u manifestacijama, jačanje suradnje u Hrvatskoj mreži volonterskih centara)

– Osiguranje vidljivosti i medijska promidžba projekta.